mia-

Senaste inläggen

Av Mia - 24 april 2012 12:23

Allt i mitt liv cirukulerar kring mat jusst nu. Finns inget annat än när jag ska äta och dricka.

Sovit rätt bra inatt. Det känns iallafall skönt. Har slappat nu på morgonen. Skulle haft tvättstugan. Men vågar inte göra något som tar energi. Ska hålla lektioner ikväll. Blir dressyr idag. Ska verkligen bli roligt. Att stå på banan ger mig energi för själen. Även om det tar fysisk energi. Men jag kan inte vara stilla. Jag ska väl inte vara stilla heller. Går inte hela syftet förlorat då?

Hoppas på att kunna få bra hjälp i morgon. Få tipps på hur jag ska äta och hur jag ska kunna fortsätta med mitt liv så som jag vill ha det.

Får jag lägga till några kalorier för att kunna hålla igång mer. Eller ska jag hålla mig till detta och ev få vara sjukskriven.... Det låter sjukt. Jag borde väl vara så stark som möjligt vid OP dag? eller? Om jag nu skulle bara gilla läget. Ligga på soffan och bara vänta på att kilorna ska rinna av. Kommer inte det då att minska min muskelmassa och även min lungvolym och kondition. Hur ska då min kropp orka med OP när man tappar 50% lungvolym under operationstiden????

Är det inte då bättre att jag kanske kan få lägga till 200kalorier och sedan kunna fortsätta träna, jobba leva mitt liv?


Många frågor har jag. Tur att jag har en hel timme med dietisten i morgon. Kommer nog behövas.

Annars tror jag att jag har koll på läget inför OP. Är sjukt taggad och laddad. Vill bara att vägen dit ska vara någorlunda dräglig...


Jaja blir nog bra.

Snart dags att ta tag i denna dag. Längtar ut till stallet.

Hoppas bara jag kan sova inatt. Kommer behöva sömn när jag ska åka till stockholm på fastande mage...  Får man dricka vatten när man fastar inför provtagningar?

Hmm bör kolla upp det...


ANNONS
Av Mia - 23 april 2012 18:22

Nu är jag helt slut. Jag har ingen som helst energi. Jag orkar inte med de enklaste saker. Jag är darrig och extremt korkad.    Fryser och skakar...   

Fått åka hem från jobbet för att jag mår så illa. Har ingen kordination. Jag är helt väck....

Hur ska jag orka göra detta i kanske flera veckor till. Hur klarar man av det. Det ska vända efter 3 dagar..... jo då kände mig riktigt bra dag fyra.... men dippade på natten. Dippar varje kväll. Klarar inte av att hålla igång 12 timmar. Klarar än mindre av mitt jobb.

Jag pallar inte att bara ligga hemma och vänta på att kilona ska rasa av av sig själva. Jag har ett liv. Jag har ett barn som behöver en mamma. Jag har en häst som jag vill pyssla med. Det är vår, jag vill vara ute. Jag vill hålla lektioner jag älskar att stå på banan. Jag vill gå, springa,   jag vill väldigt mycket. Jusst nu fungerar ingenting.

Vilat hela förmidagen idag. gått en promenad i stallet ca 45min och sedan jobbat lite med Pelle i korallen. Trode jag skulle kräkas på vägen hem. Det bara jojjar.   shaken åker hiss.

Jag får min dom på onsdag. Jag hoppas att de har någe bra att säga då. För så här kan jag inte ha det. Antingen får de markant korta ner min flyt period eller så måste jag få öka på energiintaget på något bra sett. Jag kommer att svimma annars. Jusst nu räcker det att jag försöker prata så tror jag att jag ska kräkas.....   


Ne nu har jag gnällt klart för en stund.... vila lite. Sedan försöka få i mig en shake och hoppas att en stannar nere...


ANNONS
Av Mia - 22 april 2012 19:16

Börjar med rosen. Elise red sin första dressyrtävling idag. Egentligen inget gokänt resultat då hon fick använda pinne för att ta sig runt, då Pelle bara bestämde sig för att han inte skulle gå fram. Men men söta var de och de tog sig runt.


Riset då..... shit vad skit jag mår. Fick åka hem från jobbet inatt. Trodde jag skulle kräkas. Känner mig helt matt och bortdomnad i kroppen. Har ingen energi, skakar och fryser. Så som jag håller i gång med jobb och stall och träning så pallar man inte att äta så lite som jag gör nu. Det går inte. Trodde verkligen att jag hade vant mig, för jag tyckte att jag mådde bra igår. Men nu känner jag mig helskum. Det är som att både kroppen och hjärnan bara lagt av. Är så korkad och trögtänkt. hua.... jaja ska ju träffa både läkare och dietist på onsdag. Så det blir nog bra.... Bara att hålla ut tills dess.

Av Mia - 21 april 2012 20:52

Hade svårt att sova idag. Har alldeles för mycket annat att tänka på... Planera inför tävlingen fixa stallet äta och hinna träna...

Ok allt gick bra. Bara sömnen som blev lidande. Men men ska väl överleva det också.

Kom iallafall iväg till gymmet. 1.5timmar Fullt ös. bra uppvärmning, styrka. Sedan hårt kondition. Avslappning. Nu är jag mör i hela kroppen. Men på ett ganska skönt sett. Några timmars sömn skulle inte sitta fel. Men jag är så jävla BRA!!!!

Nu jobba....

Tävling i morgon.

Av Mia - 20 april 2012 20:08

Dagen började med att det snöra som FN.... jippi jag ska åka iväg och byta till sommardäck. Perfekt...

Ja ja åker till ockle och får de bytta. Hem sova. Rastlös åker till stallet. Hovis kommer vid fyra Pelle har tappat en sko. Han hade sträkt sig i hagen i onsdags, verkade halt. Mår bra i torsdags. Yes vi kan tävla på söndag.... Då har mammas lilla mini as tappat en sko...

Pelle är aldrig verkad eller skodd utan sedering. Men nu fick vi chansen. Jag hade sedering med mig. Men hahahaha det behövdes inte. Världens bästa Pelle. Inga bekymmer alls. Han är ju bara så himla bra.


Efter en lyckad em i stallet. Bar det av till Brandstationen. Dags för gymmet. Har med mig en trängingskompis idag. Det behövdes. Fan så taggad jag blev. Ont i hälen. Men sprang som aldrig förr. Så lätt det går. Eller lätt är fel ord. Flåsar som en höggravid sugga med reumatism. Men jag springer. Inte bara jogga utan springa... Så underbart skönt.

Fick hjälp efter att dra ut min inflamerade sena under hälen efter trängingen.

Känns verkligen nu... hittar inte min voltaren gel. Måste köpa ny i morgon. Annars kommer jag inte kunna gå längre... Jaja jusst nu finns det inget som stoppar mig.

Ligger lite efter med maten idag igen. Att det ska vara så svårt när jag ska jobba. Men men

Det kommer att bli så himla bra. Känner hur kilorna bara rasar av mig jusst nu. Det kanske inte syns men det känns verkligen.


Tycker även att min hunger har lagt sig lite. Klarar mig ganska så bra på min minimala kost. Nu ska det väl bara bli bättre o bättre.


Imorgon har jag bokat in mig på gymmet igen. Då ska vi tydligen köra ännu hårdare.... Vad begär hon av mig??!!! Älskade vän. Tack för att du hjälper och stöttar mig. Jag behöver det verkligen. Släpa ut mig. Låt mig inte ligga hemma. Jag ska ta dessa kilon tills på onsdag. Jag vet att jag kan.....


/Fläsk Fia

Av Mia - 19 april 2012 14:00

Det händer så mycet nu. Det är så skönt.


Måndag-sthlm mer taggad än någonsin. Jag ska bara klara detta. Finns inget alternativ.


Tisdag- sova, stallet ha hoppträning. Vandra runt på banan i en timme. Bära hinder m.m Sedan till gymmet och köra en kortis. 10 minuter bara för att få upp pulsen och få lite mjölksyra. Jobba 10 timmar... Dippade på natten. hade ingen energi.


Onsdag- sova. stallet ha dressyrträning. började med en promenad sedan träna pelle vid hand. Konstatera att Pelle är halt. Troligen en sträckning... Hem och däckade,...... med kläderna på, sov 14timmar


Torsdag- utsövd efter 14 timmar. Fixade lite ny musik till mobilen. Sedan ut och promenera, klättra i skogen och springa 45 minuter intensivträning. Nu vänta in barnet. Åka och handla. Sedan ut till stallet och ev ta en promenad med Pelle om han fixar det.


Fredag- åka till oxelösund byta däck. Sedan stallet ta en promenad med hästen. Sova. Gymmet ska köra ett kort men intensivt pass har jag tänkt sedan jobba 10 timmar


Sedan får vi se vad helgen har att erbjuda...

Bra start iallafallJag är hungrig!!!


De påstår att de tre första dygnen är värst.. nu är jag presis på gränsen. Åt min sista fasta föda måndag morgon...

Jag vill äta.... min kropp skriker åt mig att äta. Mat mat underbara mat. Köttbullar. pasta. kyckling. ett äpple. knäckebröd... vad som hälst....

ska ta ett glas vatten och låsas att det är en slämmig pizza så kanske det går över.....

Av Mia - 17 april 2012 08:19

OK

en sak är nu helt klar. Modifast chokladpuddig är inte! frukost... känns som att den kommer upp snart.

Blev så glatt överraskad av första tuggan. WOW den smakar verkligen gott..... jag är ju inte speciellt förtjust i pudding sedan innan. Men tänkte att det kunde vara trevligt som avbrott mot alla shaker..... 2 dl vatten och en påse pulver..... Bläääääääää gud så mycket.

Har verkligen fått kämpa för att få ner allt. Nu kämpar jag för att behålla skiten där nere...


Tvättstugan får vänta. Magen måste få lugna sig en stund.


Känns inte som en optimal start på min fasta... jaja jag kommer nog in i det tillslut. Jag har ju några veckor på mig...

Av Mia - 16 april 2012 19:03

Då var det dags för att åka mot huvudstaden. Ska på obesitas föreläsning inför min kommande operation idag.

Då jag skulle in till centrala sthlm så valde jag att ta tåget. Skulle bli så virrig om jag tog bilen... Vet inte om detta blev å mycket bättre...


Att åka tåg är en speciell upplevelse.

Redan på perongen börjar iaktagelserna om omgivningen.

2 affärsmän i kavaj och portfölj med varsin blåtandssnäcka i örat.

Mannen med de inre demonerna som säger åt honom att vanka runt på perongen och slå på sitt organ.

De 2 bohem ungarna som ser ut att bo på en tågstation. Stora ryggsäckar och burrigt hår, converse och militärgrön jacka. Har inte modet kommit längre......


Väl på, det såklart, försenade tåget.

Musiken dånar i mina öron. Allt är typiskt svenskt.  Vi sitter en grupp med människor och tittar och dömmer varandra i smyg. Aldrig ögonkontakt, utstuderat sitter alla så långt från varandra som möjligt.

Det svenska landet lagom är fantasktiskt.

I vagnen sitter 2 medelålders män och hävdar sig mot varandra. Den ena måste ju bara vara värre än den andra....

Den unga killen med sin Iphone lyssnar på musik och ser ut att försöka plugga. Mobilen får mer uppmärksamhet.


Efter att ha passerat någonting som närmast skulle liknas vid en nedlagd cirkus börjar det lukta nagellack i kupen... Hur går det till. Hur målar man naglarna när man åker tåg. Det måste innebära en extrem balans och kordination. Själv klarar jag knapt papper och penna. Funderar hur det skulle se ut om jag försökte mig på att måla naglarna när jag åker tåg.... De skulle få måla om tåget...


Snart dags att rulla in mot huvudstaden. Kasta sig handlöst in bland jyttret av bullriga, stressade, strokeframkallande människor... Känner mig som en bonnpiga från landet. Som vågat sig på att lämna tryggheten hemma på gården..


Gissar att du som ev läser detta nu är helt införstådd med mina känslor inför storstaden. Finner den inte alls intressant på något vis...Jag anser mig i vanliga fall vara en självsäker kvinna som man inte allt för lätt får ur balans. Men det är något med sthlm som får mig att känna mig minst i världen. En ganska farsinerande tanke när anledningen til att jag ska hit är för en obesitas utredning...


Kliver av tåget som en förvirrad nykläckt kyckling. Försöker hitta rätt väg i folkmassan. Hittar snart strömmen av människor, det finns ett mönster mitt bland allt kaos. Följer strömmen. Känner mig som en gruvarbetare som jobbar sig längre och längre ner i underjorden på jakt efter guldet.

Kommer tillslut fram till tunnelbanan. Har bestämt mig för att åka blå linje. För då ska det tydligen vara skyltat till St:Görnas.

Efter att ha kännt mig dummare än vanligt sitter jag iallafall på tunnelbanan. Åker åt rätt håll. Fantastkiskt.

Kommer ut på Fridhemsplan och hittar sjukhuset bakom en kyrka.


Letar mig fram till huvudentren. Hinner in ca 2 dm.....

Då står jag öga mot öga med en gammal klasskompis från LiU. Båda två bara stannar och stirrar på varandra innan vi skuttar in i varandras armar och kan inte fatta att det är sant. 5 år har passerat sedan vi träffades sist.

Har tänkt mycket på henne. Hon var ett underbart stöd i skolan. Nu jobbar hon på kliniken vägg i vägg med den jag ska till. Hoppas att jag träffar på henne igen. Vore kul att snacka ihop sig lite när man inte är helt sönderstressad och svettig efter en power promenad.

Världen är verkligen liten. Det går inte att komma undan någonstans.


Föreläsningen är bättre än väntat. Mycket mer substans än den i nyköping. Nu känner jag mig än mer redo för OP. Börjar redan i dag att ta tag i mitt liv. Nu ska jag ner i vikt. Har inhandlat shaker till mig. Börjat planera hur jag ska äta. Detta fixar jag.

Lyckas faktiskt ta mig hem också. Tunnelbanan gick ju strålande. Hittade direkt till tåget... faaaan vad jag e bra... Pling pling tåg mot nyköping är försenat..... byter avgångstid 3 gånger och byter perong en gång.... håller mig lugn tar en shake och en promenad. Sitter tillslut på tåget. Trött som en nackad höna. Lyssnar på musik och drömmer mig bort. Det är mycket mer folk denna resa. Får trängas en stund. Men jag är för trött för att bry mig. Jag är på väg hem.


Skönt att vara hemma. Nu kan jag se fram imot att göra om denna resa om ca en vecka....

Tjoho.


Presentation


Livet runt Mia och alla hästarna

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ mia- med Blogkeen
Följ mia- med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se